V Levoči vrcholí festival Dni Majstra Pavla

16.08.2007 Levoča

Levoča 16. augusta (TASR) - Siedmy ročník kultúrneho festivalu Dni Majstra Pavla vyvrcholí v Levoči v závere tohto týždňa Karpatským remeselným trhom, vernisážou prác účastníkov medzinárodného plenéra, svetelnou show ...
Centrum mesta bude patriť už od piatka 17. augusta remeselníkom zo Slovenska, Česka a Poľska, ktorí sa budú prezentovať na Karpatskom remeselnom trhu. \"V takmer 60 stánkoch bude 86 domácich a zahraničných remeselníkov z rôznych oblastí. Skladba výrobkov bude pestrá. Zastúpené budú drevené výrobky, keramika, výšivky, tkané výrobky, sklo, drôt, koža. Ťažko odporučiť najlepší z nich. Všetky treba vidieť, \" konštatoval pre TASR Štefan Dunčko z Mestského úradu v Levoči.
Dodal, že v súvislosti s konaním trhov bude obmedzená doprava v centre Levoče. Autobusy budú parkovať pri štadióne, osobné autá v južnej časti mesta. Pre hostí bude vyhradené parkovisko na Kláštorskej ulici.
K vrcholom série programov kultúrneho festivalu patrí Medzinárodný plenér za účasti bezmála dvadsiatky sochárov, maliarov a fotografov, ktorí sa pri tvorbe inšpirujú históriou mesta a dielom Majstra Pavla. Bodkou za desaťdňovým plenérom bude 18. augusta vernisáž prác zúčastnených umelcov.
Kultúrny festival je sériou podujatí, ktoré sa začali v úvode júla a potrvajú do konca augusta. Tohtoročný sa koná pod záštitou predsedu vlády Roberta Fica a ministra kultúry Mareka Maďariča.
Súčasťou vrcholných podujatí kultúrneho festivalu bude dnes večer o 21. hodine koncert Jiřího Stivína v evanjelickom kostole v Levoči a v piatok o 18. hodine vystúpenie súboru Lúčnica. Mesto pripravilo na záver týždňa aj ďalšie sprievodné podujatia, ako sú vystúpenia populárnych spevákov a skupín, folklórnych súborov či dychových hudieb.
 

Vyberte región